Thursday, 17 November 2016

Cuci Muka Cara Yang Betul Menaikkan lagi Seri Wajah


Cuci muka ke celup muka ni??

Mencuci muka..dengarnya seperti kerja yang mudah..ambik sabun..sental-sental..tonyoh-tonyoh siapla..

Wah senangnya..ada orang guna sabun mandi je..ada yang guna syampu..senang katanya..sekali harung je..tapi ni zaman dulu2 la kan..zaman sekarang semua dah pandai pilih sabun yang betul untuk kulit muka..

Kulit muka tak sama dengan kulit badan kita.. bahagian muka lebih sensitif dengan tindakbalas bahan kimia..jadi berhati-hatilah ye..semua orang nak cantik tapi pastikan caranya mestilah betul..



Macamana cara yang betul untuk mencuci muka ??






1. Sebelum cuci muka tanggalkan dulu make up yang ada pada kulit wajah tu..gunakan NUTRIWHITE ACTION MAKEUP REMOVER kerana ianya menjadikan kulit kita bersih, lembut, licin dan berseri. Tunas pokok Bic yang terkandung didalamnya dapat menanggalkan sel kulit mati. Ia juga mampu menyegarkan dan menegangkan kulit.Setelah siap, senyum dulu kat cermin tu..bagi tambahkan aura positif then baru masuk toilet untuk cuci muka..

2. Mulakan cuci muka dengan air suam..bagi hilangkan saki baki minyak-minyak yang boleh di tapis kat muka tu dulu juga bagi melembapkan kulit.





3. Picitkan sedikit pencuci muka NUTRIWHITE GENTLE DEEP FOAMING CLEANSER pada jari, kemudian titikkan pada 5 bahagian wajah kita sama rata iaitu dahi,pipi kiri dan kanan ,dagu serta hidung. Bermula dari bahagian hujung dagu,buat urutan membulat ke atas menggunakan tiga jari tadi. Tujuannya adalah untuk membuka roma-roma halus dan supaya make up semua dapat disingkirkan dengan baik.

4. Seterusnya dalam gerakan memutar ke arah atas terus ke bahagian pipi tengah wajah dan ke arah luar.Kemudian terus kan urutan membulat hingga ke dahi serta bawah hidung..berikan tekanan lebih kuat bila di bahagian  antara dua kening.Ianya untuk releasekan tekanan seharian bekerja

5. Untuk bahagian hidung, lakukan urutan ke bawah hingga hujung hidung dan berikan sikit tekanan..ini dapat membantu kita menyingkirkan black head/white head pada hidung kita.

6. Bila dah selesai..sesi membelai dan mengurut kulit wajah, bolehla bilas muka dengan air yang bersih. Pastikan guna tuala yang lembut dan bersih untuk mengeringkan muka ye..bukan apa..dah elok cuci muka guna tuala kotor ibarat mencurahkan air ke daun keladi la..buat kerja yang sia-sia..

Betul tak??





Untuk pengetahuan semua, SET NUTRIWHITE SHAKLEE..terdiri dari :

1. NutriWhite Action Makeup Remover

2. NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser

3. NutriWhite Soothing Radiance Whitening Softener

4.NutriWhite Daily Defense Whitening Essence

5. NutriWhite Spot Whitening Treatment

6. NutriWhite Daytime Whitening Lotion

7.NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream



Apa tunggu lagi..bertukarlah sekarang untuk kesan yang lebih baik.

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, boleh hubungi saya ; Pengedar Sah Shaklee Taman Equine

eliana | SID : 957593
Wasapp 0192595246
fb : eliana mohd latif
fb page : Suka Mybisnes

COD : Sri Kembangan, Taman Equine dan Putrajaya (Alamanda)



No comments:

Post a Comment