Thursday, 17 November 2016

Bagaimana Nak Kurus Dengan Sihat

Ini biasa jadi kat diri sendiri..kawan yang kurus melidi tahap nipis macam i phone kalau tengok dari tepi tapi masih kata dia gemOk....habis aku ni ape???GemOk gedempOL ke??

Semua duk berlumba nak kurus.

Actually tak salah pun.Bahkan ianya satu perkara positif yang harus di puji.

Kurus lebih baik dari gemuk dalam banyak aspek contohnya kesihatan, amal ibadat, pergaulan dan juga pergerakan. Yang paling penting bila berhadapan dengan orang ramai kita rasa ada keyakinan.!

Orang gemuk dan berbadan besar jangan berkecil hati..saya bukan nak memandang rendah tapi kita kena tengok dari sudut yang positif. Saya sendiri pun dari kategori yang berbadan besar. Kadangkala diri sendiri pun rasa tidak selesa.Bila berjalan atau naik tangga pun nafas dah tercungap-cungap..nampak sangat badan dah tak fit..

Kalau dah tahap tercungap-cungap tu..moh ler kita ambik keputusan.

- Keputusan untuk kurangkan spare tyre yang ada,

- Keputusan untuk cairkan lemak degil,

- Keputusan untuk mula lebihkan langkah dan pergerakan,

- Keputusan untuk mengenali portion makanan seimbang,

- Keputusan untuk kurangkan kolesterol dan

Keputusan-keputusan yang seangkatan dengannya.

Jom kita pakat tambahkan motivasi dan berlari menggunakan kaki sendiri..MISI untuk kurus..




Apa yang kita perlu buat ye...........??

Amalkan SET KURUS SHAKLEE yang terdiri dari :

Detox - Menyah toksin dalam badan..


Membakar lemak, Melancarkan Penghadaman dan Meningkatkan kolesterol baik.



Mengawal masalah obesiti, mencegah salur darah dari tersumbat dengan memecahkan lemak yang ada.

Membekalkan tenaga berpanjangan, mengurangkan rasa pedih perut, menabahkan seri dan keanjalan pada kulit dan mengoptimumkan penyerapan nutrien.

Walaupun mengamalkan set kurus shaklee ni, kita juga kena sentiasa beringat dengan perkara-perkara kat bawah ni..bukan amal supplemen terus boleh kurus tau..kena ada disiplin dan motivasi tinggi serta istiqomah..bukan senang nak dapat hasil yang baik..kena usaha dan mengawak nafsu..

1. Kurangkan berat badan dengan diet yang seimbang. Rancang pemakanan supaya dapat mengawal pengambilan makanan. Sedikit tips mudah untuk kita :

  • Makan sebelum pukul 7 malam
  • Banyakkan minum air kosong (1L=25 kg , kalau berat 50kg air yang perlu diambil dalam 2L sehari)
  • Makan sedikit tetapi kerap
  • Kurangkan makanan dan minuman bergula
  • Banyakkan pengambilan sayur dan buah



2. Perlu aktifkan diri. Banyakkan pergerakan. Pilih aktiviti atau senaman yang anda gemari dan lakukan dengan gembira.

3. Pilih makanan yang mengenyangkan supaya kita tidak tercari makanan ringan atau kudapan yang boleh mensasarkan kita dari target kurus.

4. Kalau rajin, boleh belajar atau download applikasi pengiraan kalori. Tujuannya adalah untuk memantau makan yang diambil setiap hari.


Selamat beramal dan maju jaya dengan misi kurus masing-masing..jangan mudah putus asa ye..GOOD LUCK..


Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, boleh hubungi saya ; Pengedar Sah Shaklee Taman Equine

eliana | SID : 957593
Wasapp 0192595246
fb : eliana mohd latif
fb page : Suka Mybisnes

COD : Sri Kembangan, Taman Equine dan Putrajaya (Alamanda)







No comments:

Post a Comment