Friday, 29 April 2016

VIVIX SI TONIK AJAIB - Kandungan VIVIX Shaklee

Assalamualaikum...dan salam sihat sejahtera kepada semua pencinta kesihatan..

Biasa dengar VIVIX Shaklee tak?? 

Kalau tak pernah dengar, jom kita berkenalan dengan VIVIX Si Tonik Ajaib ni...

Tonik ajaib..??yesss..tonik ajaib...supplement yang mampu membuat anda berada dalam keadaan yang kuat,sihat dan bertenaga...

Sebelum ni saya dah senaraikan penyakit-penyakit yang mampu di rawat oleh VIVIX..VIVIX SI TONIK AJAIB - INTRODUCTION (boleh baca di sini)..


Apa Kandungan VIVIX??

Rahsia VIVIX terletak pada bahan yang di panggil Resveratrol iaitu sejenis bahagian tumbuhan yang dipanggil polyphenols. Bahagian ini mempunyai antioksidan yang tinggi yang mampu memelihara badan dari kerosakan DNA dimana ianya mampu menyebabkan risiko seperti kanser dan penyakit jantung. Resveratrol dijumpai di dalam kulit anggur, kacang dan beri. 

Istimewanya VIVIX ni, RESVERATROL yang terkandung di dalamnya di ambil daripada 4 bahan yang sukar dijumpai di dunia iaitu: 

VIVIX : Dicipta dari tumbuhan semulajadi yang mengandungi 4 bahan aktif terbaik.


1.0  : ANGGUR MUSCADINE (ANGGUR MERAH GERGASI)

Ia dikenali sebagai Vitis Rotundifolia adalah sejenis anggur liar yang mempunyai 20 kromosom berbanding anggur biasa yang mempunyai 19 kromosom. 


Mempunyai extra 1 pasang kromosom berbanding anggur biasa menjadikan anggur ini mempunyai lebih banyak khasiat untuk kesihatan, menawarkan fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kuat.Anggur Muscadine juga sangat istimewa kerana tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin. Selain itu, Anggur muscadine juga mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.

2.0 : Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)

Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.


Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal.3.0 :  Purple Carrot

Purple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber ANTIOKSIDA yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah). 

Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
4. European Elderberry (Sambucus Niagara)


Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.

Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan system imunisasi untuk melawan jangkitan bacteria dan virus.

Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid amino. Kesemua nutrient ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolestrol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok.

Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.Macamana VIVIX bertindak ??


1. Mempertahankan DNA (DEFENSE)

2. Memberikan Tenaga DNA (ENERGY)

3. Memulihkan DNA (REPAIR)

4.Meningkatkan DNA (PERFORMANCE)


BILA WAKTU YANG SESUAI UNTUK AMBIL VIVIX??

Vivix sangat sesuai di ambil selepas sarapan pagi atau selepas makan tengahari. Setiap hari hanya perlu mengambil satu sudu teh sahaja. Jangan lebih lebih...Nanti cepat habis..haha..mahal tau..satu botol vivix sekiranya di ambil dengan sukatan yang betul boleh bertahan sehingga 30 sudu dan lebih..1 bulan ke 1.5 bulan.
Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, boleh hubungi saya..
eliana | SID : 957593

Wasapp 0192595246

COD : Sri Kembangan, Taman Equine dan Putrajaya (Alamanda)

No comments:

Post a Comment