Saturday, 8 March 2014

DIET ATAU SENAMAN??

Nak kurus???

Apa yang nak dibuat?
Diet sahaja atau bersenam sepanjang masa??

Mesti ada yang pernah terfikir soalan seperti ini sewaktu ingin memulakan program diet...

Sebenarnya peratusan untuk persoalan ini ialah 30% bersenam dan 70% diet.kekalkan peratusan ini untuk dapatkan kesan diet yang bagus.Supplement boleh termasuk dalam 70% diet.Ia membantu dalam melengkapkan tubuh kita dengan vitamin yang diperlukan supaya kita sentiasa kekal sihat dan cergas walaupun berdiet.

Sebenarnya...tubuh yang sihat bermula dari dapur rumah kita...tak percaya?kena percaya jugak....apa yang kita masak dan makan..itulah yang akan menghasilkan dan menentukan tahap kesihatan tubuh kita.Kalau tak masak dah tentu jawapannya makan kat kedai kan..?Ape yang kita ambik??fast food adalah antara makanan yang berada di carta teratas.semya pun tahu...makan di luar tak mungkin sama dengan masakan sendiri kan..bukan dari segi rasa tetapi kita bandingkan dari segi bahan mentah dan cara masak.ermmm...kalau nak ditulis..panjang la jadinya..

Lagipun ni bukan isu yang lapuk...ianya isu sepanjang zaman..setiap hari akan ade kelahiran baru...jadinya isu ini akan berpusing pusing sampai bila-bila...

Bersenam dan diet perlu bergerak seiring walaupun ada perbezaan peratusan.Senaman akan membantu mempercepatkan lagi tahap kesihatan yang bagus.Sebab tu saya selalu ingatkan...kalau ambil set diet jangan terlalu bergantung kepada set tersebut.Jangan terpengaruh dengan iklan.

Iklan cuma akan tunjukkan hasil yang bagus je..yela nak lariskan produk...tapi kita kenala pandai pilih...bukan untuk orang lain..untuk diri sendiri..lagipun biarlah kita kurus dan sihat..bukan untuk sehari dua..biar untuk selamanya..sebab tu pemilihan supplement amat penting...

Sehingga hari ni...kalau ade customer yang ambik set diet shaklee...saya akan tekankan pasal senaman dan pengawalan makanan.

Nak diet mestilah berdisiplin..anda jugak yang untung..badan sihat otak cergas...barula hidup berkualiti...ye tak??

SET DIET SHAKLEE :
cadangan,
ESP + ALFALFA + LECITHIN

p/s : untuk gambar sila lawati facebook saya..saya tak boleh nak upload gambar buat masa sekarang...harap maaf.

NOTE: Bulan ni promosi ESP...jom grab set ni...

eliana | 957593
Pengedar sah shaklee Lumut,Manjung dan Setiawan
Tel : 6019-2595246
fb : eliana mohd latif
page : sukasuka bisnes

No comments:

Post a Comment